U bent hier

Weesp-Muiderslot-Muiden

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 30 januari, 2022
Afstand: 
±11 km

Provincie:

Dit is de laatste wandeling in de reeks kortere wandelingen langs de Vecht van Utrecht naar Muiden.We verlaten Weesp om via het centrum de Vecht naar fort Ossenmarkt.
Fort Ossenmarkt is een van de laatste torenforten (1861). De diameter is ongeveer 34 meter met muren van 1m80 dik. Oorspronkelijk stond op het dak een geschutsbatterij.
Het laatste stuk langs de Vecht kenmerkt zich vanaf Weesp door een aaneenschakeling van woonboten aan de linker zijde. Aan de rechterzijde de weilanden. Na de laatste woonboot zien we eigenlijk de Vecht weer.
We lopen over de A1 om Muiden in te gaan, en om even verder de Vecht te verlaten en tussen de weilanden door richting het IJmeer te lopen. We gaan over de dijk langs het IJmeer naar het Muiderslot waar we Muiden weer binnen komen.
Vanaf deze dijk heb je een prachtig zicht op het Muiderslot.
Het Muiderslot is een middeleeuws kasteel, gebouwd rond 1285, in ere hersteld vanaf 1370. De eerste restauratie begon in 1895, de tweede, waarbij ook de directe omgeving in 17e-eeuwse staat werd teruggebracht, in 1955. In 1999 begon de laatste restauratie, waarbij de vesting en de groentetuin aan de beurt kwamen. Het slot is waarschijnlijk in het laatste kwart van de 13e eeuw gebouwd en veel van de inrichting dateert uit de 17e eeuw, maar is er pas later neergezet.
Je kunt natuurlijk hier afhaken en het Muiderslot museum bezoeken en/of de tuinen.
We eindigen bij bushalte Muiden centrum waar je de bus weer kunt nemen naar Weesp of de P&R parkeerplaats.
Via het centrum lopen we naar de bushalte om de bus te nemen.