U bent hier

Stadswandeling Voorburg

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Landhuis aan de Vliet - Hofwijck - De Koepel
Wandeldatum: 
woensdag, 13 januari, 2016
Afstand: 
9 km

Provincie:

Het is een stadswandeling, maar we lopen ook door veel parken.

Voorburg, nu samen met Leidschendam is een zelfstandige gemeente direct grenzend aan Den Haag.
Voorburg heeft een rijke historie op het gebied van Buitenplaatsen. Het kanaal de Vliet was een belangrijke ader waarlangs buitenplaatsen zich vooral in de zeventiende eeuw ontwikkelden. Vele daarvan bestaan nog steeds. Die buitenplaatsen en landgoederen zijn van historische, landschappelijke, ecologische en recreatieve waarde. De gemeente stimuleert particuliere eigenaren hun landgoed open te stellen voor publiek. We lopen door en langs deze landgoederen. We gaan 1 kilometer parallel aan de Vliet langs een drukke weg, maar de wandeling door het oude Voorburg met het schitterende raadhuis, de oude kerk, de lieflijke Herenstraat en de gezellige cafeetjes doen het ongemak daar van snel weer vergeten.

We eindigen weer op ns station Voorburg.