U bent hier

Sassenheim-Hillegom, bloembollen wandeling

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 24 april, 2022
Afstand: 
15 km

Provincie:

We starten van ns- station Sassenheim.
Het eerste stuk van de wandeling loopt langs de autobaan om daarna een 70tiger jaren woonwijkje te doorklieven. Via een park komen we in het oudere centrum waar we eventueel koffie kunnen drinken. We vervolgen onze wandeling door Sassenheim richting kasteel of liever gezegd de ruïne van slot Teylingen.
Het voormalig Slot Teylingen (sinds 1676 een ruïne) ligt in het buurtschap Teylingen. Het indrukwekkende bouwwerk heeft een bewogen geschiedenis: gebouwd, beschadigd, uitgebrand, herbouwd, gesloopt, vervallen en weer opgeknapt tot wat de ruïne nu is. Het bijbehorende woongebouw is er niet meer en de ruïne, een rijksmonument, ligt verscholen achter rommelige bebouwing.
We zien de bollenvelden, waartussen op verschillende plekken nog oude monumentale bollenschuren staan.
We wandelen door een spel van rechte lijnen en felle kleuren. Onze weg slingert er vriendelijk tussendoor.
Vanaf Teylingen gaan we het gebied met de naam Keukenduin. Dit was vroeger een strandwalbos waarin vanuit het kasteel gejaagd werd.
We lopen tussen de bloemenweelde door naar het Keukenhofbos, het laatste stuk van het oorspronkelijke strandwalbos dat nog rest. We zien kasteel Keukenhof, een landhuis uit de 17de eeuw.
We vervolgen onze route langs voormalig station Lisse, nu een horecagelegenheid en we wandelen tussen de bollenvelden door naar Hillegom.
Degene die van bloeiende bollenvelden houdt kan zijn hart ophalen