U bent hier

Rondwandeling Rhenen Kwintelooyen

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 29 november, 2015
Afstand: 
18 km

Provincie:

Vorige keer toen we in Rhenen starten gingen we oostwaarts, de Blauwe Kamer en de Grebbeberg. Nu gaan we westwaarts de Utrechtse Heuvelrug op.

Maar eerst gaan we langs de Rijn naar Tante Loes, waar we koffie drinken. Dan lopen we door de bossen richting Veenendaal. Wie niet van bossen houdt, moet zeker niet meewandelen, want het is voornamelijk een wandeling door bossen. We lopen met een ruime noordelijke boog tot de N416 om daar wat te pauzeren alvorens terug te gaan. Terug lopen we aan de zuidelijke kant over de Heuvelrug.

In Rhenen zien we de oude kern met de Cunerakerk die zijn huidige verschijningsvorm tussen 1400 en 1475 kreeg. Volgens de Cuneralegende werd het lichaam van Cunera door Willebrord, de eerste bisschop van Utrecht, in het jaar 701 plechtig naar de kerk van Rhenen gedragen, nadat hij het lichaam eigenhandig had opgegraven.

De kerk van Rhenen is een van de mooiste laat gotische kerken van Nederland. De toren is 82 meter hoog. Rhenen heeft zo'n grote kerk omdat het in de middeleeuwen een belangrijke bedevaartplaats was. De eerste vermelding van de kerk dateert uit 701, men gaat er van uit dat het toen een kerk van leem en hout was. Utrecht had de de eerste kerk al in 600.

We volgen onze weg langs de stadsrand om terg te komen op het NS-station Rhenen.