U bent hier

Rhoon Barendrecht Grienden

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 30 mei, 2021
Afstand: 
+/- 14 km

Provincie:

Deze wandeling is geannuleerd vanwege de dan geldende coronamaatregelen.

We starten vanaf metrostation Rhoon.
Eerst lopen we door Rhoon naar de Oude Maas. Mocht de horeca open dan kunnen we hier een koffiestop houden. Daarna gaan we de grienden in, een groen lint langs de Oude Maas. Eerst de Rhoonse grienden, dan Klein Profijt en ten slotte de Carnisse grienden.
Al eeuwenlang wordt er in de grienden wilgenhout geoogst. Dat oogsten gebeurt in een cyclus van drie jaar.Je kunt sporen knaagsporen van bevers zien. Twee keer per dagdringt het water van de Oude Maas het gebied binnen. Bij vloed staat ook de Vletsloot vol water. Door deze sloot werd vroeger het verzamelde wilgenhout met een vlet afgevoerd. De wilgentakken werden gebruikt voor manden, gereedschapsstelen en zinkstukken. Een paar jaren geleden zijn deze zogenaamde zinkstukken ( grote matten van wilgentakken} nog gebruikt bij de aanleg van Maasvlakte 2
In klein profijt ie je wat er gebeurt als je geen onderhoud uitvoert volgens de oude tradities. Je ziet een woeste wilgenjungle.
De Carnisse Grienden is een een mix van deels onderhouden en deels verwilderd.
Er is veel leven te zien, in het water, planten in de holle knotwilgen, watervogels als fuut, kuif-, slob- en krakeend en in het riet kwettert de Karakiet.