U bent hier

Monnickendam - Volendam - Marken

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Speeltoren Monnickendam - Katwoude - Kade Volendam
Wandeldatum: 
zondag, 21 juni, 2015
Afstand: 
16 km

Pas op: gewijzigde wandeldatum!

De wandeling volgt de oever van de Gouwzee via Katwoude naar Volendam. In Monnickendam komen we langs de zogenaamde Speeltoren die de moeite waard is te bezichtigen, al is het maar voor het uitzicht. Hier vlakbij drinken we koffie. We lopen het grootste deel van de wandeling over de IJsselmeerdijk, kortom een wandeling met vergezichten.

Het is raadzaam lange broek en stevige waterdichte schoenen aan te hebben daar je last kunt hebben van modder, schapenpoep en mogelijk brandnetels. Overigens die schapen doen niks dan je alleen maar aankijken. In Volendam volgen we ook de dijk totdat we de rederij voor de oversteek naar Marken zien.

Het is aan te bevelen online de kaartjes te kopen zodat je niet in de rij voor het loket hoeft te staan. Het is erg druk met toeristen. Een enkeltje kost 7,50 euro De overtocht duurt 25minuten.

Bestel de tickets zelf van te voren bij
http://www.markenexpress.nl/tickets

Wil je dat ik de tickets voor je bestel
maak dan voor maandag 15 juni €7,50 over naar rekening NL61INGB0001445095
ten name van H vd Wedden

Na wat rondgekeken te hebben in Marken gaan we door over de dijk die Marken met het vaste land verbindt om uiteiindelijk weer bij het startpunt in Monnickendam uit te komen. Vooral met mooi weer is het een fantastische wandeltocht, dus laten we hopen......