U bent hier

Monnickendam - Ilpendam - Monnickendam

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 28 februari, 2016
Afstand: 
17 km of ingekort 9 km

Provincie:

Deze wandeling is geheel door het open polderland. We gaan via een tunneltje direct onder de weg door het buitengebied in. We lopen over een B-weg door een weiland over een dijk langs de Ilp naar Ilpendam. Daar houden we een koffiepauze.
Ilpendam is in de 12e eeuw ontstaan, toen een dam werd gelegd in het riviertje de Ilp. Tot 1991 was Ilpendam een zelfstandige gemeente. In dat jaar werd het grondgebied deels bij de gemeente Waterland gevoegd, en deels bij de gemeente Landsmeer.
De hervormde kerk, met een orgel dat in 1728 door Nicolaas Adolf Willembroek werd gebouwd voor de Grote Kerk van De Rijp. In 1855 werd het orgel aan Ilpendam verkocht.
Te Ilpendam bevindt zich ook een door Gerrit Rietveld ontworpen woonhuis uit 1959.
Na de rustpauze lopen we geheel langs de dijk richting Edam om halverwege weer terug te lopen naar Monninckendam. Via de haven en het cenrum gaan we weer naar de bushlte terug.