U bent hier

Maarssen - Breukelen

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zaterdag, 29 februari, 2020
Afstand: 
10 km

Provincie:

We lopen vanaf het station Maarssen naar de Vecht en pakken de route op waar we de vorige keer geëindigd zijn. Net ten noorden van Maarssen zijn twee buitens die in hun luister bewaard zijn gebleven, Doornburgh en Goudestein. Beide huizen waren ooit in het bezit van het patriciërsgeslacht Huydecoper, een rijke familie van handelaren die ook enkele burgemeesters van Amsterdam voortbracht.
Even voor Breukelen staat aan de overkant van de rivier het landgoed Slangevecht, waar de beroemde wandelaar Cornelis de Wit woonde.
Even verder Nijenrode dat aan de overkant ligt te pronken. En met Gunterstein, uit ruime beurs gebouwd en Boom en Bosch heeft ook Breukelen twee huizen met allure.
In Breukelen gaan we door het centrum over het Amsterdam-Rijnkanaal naar het Ns station Breukelen, tevens eindpunt.