U bent hier

Laren - Huizen - Blaricum - Laren

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zaterdag, 28 augustus, 2021
Afstand: 
18 of 8 km

Provincie:

We gaan over de Noorder heide langs de Tafelbergheide ( deze verbindingsweg was ooit de belangrijkste verbindingsweg tussen Naarden en Blaricum) en over de Blaricummerheide. De schaapskooi met circa 45 Drenthes heideschapen is de enige in het Gooi die nog in gebruik is.
Van de vroegere schaapskooien is er nog maar één over ( aan de Hilversumseweg bij St. Janskerkhof), maar deze heeft zijn oorspronkelijke functie verloren.

We steken de Crailose Weg over en lopen richting Huizen. Even verder is de glooiende ondergrond goed te zien dat is de westflank van de stuwwal Laren-Huizen. We zien een enorme zwerfkei die door het Scandinavisch Landijs is meegebracht.

Even verder zien we drie dennenbossen, de grove den tegenover de Corsicaanse den en even verder de lariksen, de enige naaldbomen die in de winter kaal worden. Hoe haal je die uit elkaar? De spar heeft alleenstaande naalden, de den naalden in bosjes van twee en de lariks naalden in bundels van vijf of meer naalden.

Via Huizen en het Warandepark gaan we door Blaricum terug naar Laren.