U bent hier

Langs Amsterdam-Rijnkanaal door parken en bos

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 14 juni, 2020
Afstand: 
20 km

Provincie:

Het dauwtrappen met 10 mannen op een zomerse Hemelvaartsdag is erg goed bevallen! Ik organiseer daarom een tweede wandeling met hetzelfde begin- en eindpunt in Amsterdam, zodat we zo veel mogelijk het gebruik van openbaar vervoer kunnen vermijden. Deze keer vanuit Amsterdam-Oost langs het Amsterdam-Rijnkanaal en terug, waarbij we maar liefst twee parken en een bos doorkruisen. Bij het samenstellen van de route ben ik geïnspireerd door het Zuiderzeepad (LAW 8) en Trekvogelpad (LAW 2).

De eerste kilometer van deze wandeling voert door het Flevopark www.flevopark.nl, dat voor mij als chauvinistische buurtbewoner het mooiste park van Amsterdam is. Dit bijna 80 jaar oude park scoort hoog in biodiversiteit omdat het zowel stadspark als natuurgebied is. Grote festivals worden geweerd en ook op zomerse dagen is het er zelden echt druk.

We vervolgen onze route over de Oosterringdijk (langs de Ringvaart) en maken een overstapje naar de Kanaaldijk (langs het Amsterdam-Rijnkanaal). Hopelijk hebben de fietsers en wij geen last van elkaar. Na 5 km. slaan we rechtsaf de Overdiemerweg op (langs de Diem), steken de spoorbrug over en vervolgen onze route langs de overkant van de Diem. We maken een doorsteekje en pauzeren bij het recent geopende House of Bird.

We zijn dan al in het Diemerbos gearriveerd. Dit jonge bos maakt een belangrijk deel uit van natuurgebied "Gaasp en Diem". De bomen werden in het begin van de jaren negentig aangeplant in een open polder met veel water. Bij de graafwerkzaamheden voor het bos werden in de veengrond oude stammen gevonden omdat er lang geleden ook al een bos was.

We wandelen zo’n 2,5 km. door het Diemerbos, waarna we het Amsterdam-Rijnkanaal via de spoorbrug oversteken. We vervolgen onze route over het Kanaalpad en de Muidertrekvaart, passeren Maxis en wandelen over het PEN-eiland langs de Elektriciteitscentrale tot we Boerderij Zeehoeve bereiken, die deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam. We kunnen misschien een pauze houden in het ernaast gelegen Paviljoen Puur www.paviljoenpuur.nl

De laatste 5 km. van vandaag lopen we aan de noordkant van het Amsterdam-Rijnkanaal, grotendeels door het Diemerpark. Dit in 2003 geopende park is gerealiseerd op een gesaneerde vuilstortplaats.

Voordat we via de Amsterdamse Brug het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken naar het eindpunt bij het Flevoparkbad, passeren we Camping Zeeburg waar de liefhebbers hopelijk van een afsluitend drankje kunnen genieten.