U bent hier

Kortenhoef - Hilversum Mediapark

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
donderdag, 28 november, 2019
Afstand: 
10 km

Provincie:

Een wandeling door de natuur, drassig veengebied, landgoederen en bos. We starten vanaf bushalte Kortenhoefsedijk 116 en lopen vrijwel direct in het veenlandschap door de weilanden over het zogenaamde Oppad, een oud Kerkpad naar Kortenhoef. Het zijn smalle, afwisselende paadjes langs in het voorjaar bloemrijke slootkanten, rietland, moerasbos en het open water van de Vuntus en Kortenhoefse Plassen.

We lopen eerst door de weilanden, met een fraai zicht op 's-Gravenland en Hilversum. Na verscheidene klaphekje en bruggetjes bereiken we een gebied met moerasbos, halfverlande petgaten en legakkers. Hier groeien bomen die van natte voeten houden, zoals elzen, wilgen en berken. De venige ondergrond zul je voelen door de lichte vering tijdens het lopen. Aan het einde passeren we het oostelijke deel van de Kortenhoefse Plassen.

Goede waterbestendige schoenen zijn aan te bevelen. Na een vrij drassig landschap met waterpartijen komen we in Berestein. Hier nemen we een prachtige route over de zandgronden met de prachtige bossen. We gaan door Gooilust, Hilverbeek en het Spanderswoud.

Het Spanderswoud is een bos dat in het verleden is aangeplant voor de productie van hout. Vanaf de jaren tachtig is men begonnen het bos om te vormen tot een meer natuurlijk bos. Als een van de eerste bosgebieden in Nederland heeft de beheerder daarbij delen uitgedund om zo de loofbomen die er van nature thuis horen, goede mogelijkheden te geven. Vaak zijn daarbij de omgetrokken naaldbomen blijven liggen, zodat er een geschikte beschutting is ontstaan voor dieren en planten. Inmiddels heeft zich een behoorlijk aantal vogels en diersoorten in het Spanderswoud gevestigd, waaronder veel reeën.
Na het Spanderswoud gaan we via Crailo naar station Hilversum Mediapark.