U bent hier

Hilversum sportpark Boswandeling

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 2 mei, 2021
Afstand: 
12 km

Provincie:

Een groot deel van het gebied waar we doorheen lopen is een begrazingsgebied voor de Schotse Hooglander en de Charolais koeien. Deze grazers zorgen ervoor dat binnen de afrastering de Amerikaanse vogelkers in toom wordt gehouden. Deze bospest, zoals de vogelkers wordt genoemd, wordt behalve door de grazers ook met de hand en machinaal bestreden. Alleen afzagen is hierbij niet voldoende.
We lopen langs open vlaktes en langs het Wasmeer, waar een vogelspotplek langs de route ligt. Het Wasmeer was vroeger een schaapwas, hier werden zoals de naam al zegt de schapen gewassen.
Het Wasmeer is een onderdeel van de enigszins glooiende Stuwwal uit de ijstijd. Het is een wandeling met geringe hoogteverschillen.
We gaan over de heide een schaars gebeuren in Nederland. We hebben nog maar 6000 hectare heide en dat is slechts 1% van wat we halverwege de 19de eeuw hadden.