U bent hier

Grote Rivierenpad 4A (slot)

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 11 juli, 2021
Afstand: 
20 km. (evt. 15 km.)

Provincie:

Delft is nog rustig wanneer wij onze etappe beginnen met een deel van Het Groene Hartpad (Streekpad 12). Aan het einde van de bebouwde kom vinden we aansluiting bij Variant A van het Grote Rivierenpad. We houden onderweg een koffiepauze in Piece of cake óf we wandelen door en strijken neer in het pittoreske Schipluiden.

In Schipluiden steken we de trambrug over en wandelen door het super groene landschap langs de Vlaardingervaart. Na zo’n 4 km. nemen we bij de Duifpolder de zelfbedieningspont De Trekschuit om een lange pauze te houden in Vlietzicht. We zijn dan inmiddels over de helft van deze wandeling.

We vervolgen onze route langs de dromerige Middelvliet naar Maasland en vervolgens langs de Zuidvliet naar Maassluis. In beide oude dorpskernen is horeca geopend. We hebben tijdens etappe 1 en 2 hier ook gelopen, maar ik wil graag bij metrohalte Maassluis Centrum eindigen waar de op 30-9-2019 geopende Hoekse Lijn ons naar Schiedam Centrum NS en Rotterdam vervoert. Helaas wordt het laatste stukje van deze verbinding pas in 2022 geopend: naar Hoek van Holland Strand, het beginpunt van het Grote Rivierenpad, waar we in jan. 2018 van start gingen …..

Wil je de route op de kaart zien? Kijk voor een overzicht van het Grote Rivierenpad. De etappe van vandaag van is: Schipluiden naar Maasland.