U bent hier

Grote Rivierenpad 11: Tiel – Kesteren / Dauwtrappend denkend aan Holland

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
donderdag, 30 mei, 2019
Afstand: 
20 km (evt. 12/14 km.)

Provincie:

In mijn jeugd was de traditie om op Hemelvaartsdag te gaan dauwtrappen: wandelen en slootje springen door de polder, kort na zonsopgang. Ik heb de NS dienstregeling bekeken, maar het is niet mogelijk om zo vroeg te beginnen, nog even afgezien van het feit dat jullie dat misschien niet willen.

Met Het Grote Rivierenpad zijn we inmiddels bij de Waal aangekomen, waarover H.M. Marsman in 1938 dichtte: “Denkend aan Holland zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan ….” (zie ook wikipedia). Dit gevoel zullen we vandaag volop beleven, ook al zitten we in Gelderland. Onze route loopt grotendeels langs de Waal, naar alle waarschijnlijkheid ook over zomerdijken. We genieten van de uiterwaarden die in deze tijd van het jaar groener dan groen zijn.

Onze etappe begint vandaag op het station van Tiel. We lopen 1,5 km. door de binnenstad naar de Veerhaven, waar we voor € 1,05 in 5 min. naar Wamel aan de overkant varen. We wandelen zo’n 5 km. over de zomerdijk aan de zuidkant van de Waal, waarna we de Willem-Alexander brug oversteken en onze route zo’n 8 km. langs de noordkant van de Waal vervolgen. Tenslotte buigen we 4 km. naar het noorden af naar Station Kesteren.

Ook hedendaagse dichters over dit gebied zouden de horeca niet vermelden, want deze is beperkt. Waarschijnlijk kunnen we aan het begin van de route bij Hotel-Restaurant ‘t Veerhuis  een koffiepauze houden. In ieder geval houden we na 14 km. in Ochten een pauze bij Restaurant De Waal.

Wil je de route op de kaart zien? Kijk voor een overzicht van het Grote Rivierenpad op Wandelnet. De etappe van vandaag is grotendeels weergegeven op deze kaart.