U bent hier

Goor-Markelose brug-Diepenheim- Goor

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 31 mei, 2015
Afstand: 
21 km

We pakken de route weer op waar we vorig jaar geëindigd zijn en dat was Markelo. Markelo is een der oudste plaatsen uit Twente en is tussen zeven heuvels gelegen.

Dit is de zesde etappe van de wandeling Zwolle Oldenzaal. We lopen over De Hulpe Stokkummer Es. Voordat we het Twentekanaal oversteken komen we langs het oude station van Markelo. Het station lag drie kwartier lopen van het dorp verwijderd.We gaan door naar Diepenheim, bekend van de vele kastelen in haar omgeving. Als we het dorp binnenlopen gaan we over de Regge, die hier aanzienlijk smaller is dan toen we hem in Ommen overstaken.

Richting Goor lopen we langs kasteel Nijenhuis en kasteel Weldam. We steken weer het kanaal over om via een park rond een woonwijkje op station Goor onze wandeling te beëindigen.