U bent hier

Hiking Eurogames Nijmegen 2 / Wyler – Nijmegen / Streekpad 3, etappe 7

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zaterdag, 30 juli, 2022
Afstand: 
18 km

Provincie:

Streekpad Nijmegen is een rondwandeling van 117 kilometer met een grote verscheidenheid aan landschappen: glooiende dijken en groene uiterwaarden langs de grote rivieren, rivierduinen in het land van Maas en Waal, bossen in het rijk van Nijmegen en het Duitse Reichswald en tot slot een uniek stukje Gelderse poort. Een unieke tocht met een boeiende historie van de regio, van Romeinse handelswegen, kastelen, eeuwenoude bedevaartsplaatsen en vestingstadjes. Je wandelt via Hernen, Nederasselt en Kranenburg maar met altijd Nijmegen en de stuwwal in de buurt.

We lopen vandaag de 7e etappe van Streekpad Nijmegen. We beginnen in het dorpje Wyler dat net over de grens in Duitsland ligt. Na enkele km. bereiken we de bosrijke Duivelsberg, waar ons een aardige klim én mooie uitzichten te wachten staan. We dalen weer af en nemen de brug over het Wylermeer, zodat we in de Ooijpolder https://nl.wikipedia.org/wiki/Ooijpolder belanden. Nadat we in totaal zo’n 6 km. gewandeld hebben, houden we een pauze in Restaurant De Thornse Molen https://www.dethornschemolen.nl/ In de middag wandelen we door een waterrijk polderlandschap, passeren we het dorp Ooij en krijgen we daarna steeds meer mooie uitzichten over de Waal.

Tegen 17:00 zijn we op de Waalkade van Nijmegen aangekomen, waar het voorprogramma van start gaat, dat om 19:00 wordt opgevolgd door de officiële Eurogames-sluitingsceremonie. We gaan hier wat drinken. Het is leuk om daarna te blijven om te chillen, van de muziek en de ceremonie te genieten en wat te gaan eten. Je kunt je eigen tijd kiezen om in zo’n 20 min. naar het eindpunt Nijmegen NS te wandelen.

Zie hier de route op de kaart.