U bent hier

Erasmuspad: Barendrecht – Rotterdam CS / Feestelijk verlichte skylines

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 1 december, 2019
Afstand: 
20 km (og met inkorting 9 km)

Provincie:

We sluiten het jaar af met een wandeling langs de strak ontworpen hoogbouw van Rotterdam. De naamgever van dit pad, de Nederlandse filosoof en humanist Desiderius Erasmus (1466-1536), wordt door sommigen als gay beschouwd. Een leuke inspiratie om aan het eind van de middag iets te drinken en desgewenst een burger te eten in het onder gays populaire Grand Café FERRY aan de Westblaak.

We beginnen met een route langs de Oude Maas, die we in omgekeerde richting hebben gelopen tijdens Etappe 4 van het Grote Rivierenpad. Na 3 km. buigen we af naar het noorden en genieten we zo’n 2 km. van de Molenpolder voordat we de bebouwde kom van een recente nieuwbouwwijk van Rhoon bereiken. Nadat we in totaal ongeveer 6 km. hebben gelopen, houden we een koffiepauze bij Verhage.

Na 1 km. passeren we de A15 en beginnen we aan 9 km. door Charlois op de Zuidelijke Maasoever (spreek uit: “Sjáárloos op Suit”). We wandelen door de naoorlogse tuinstad Zuidwijk. We lopen langs het Zuiderpark en vangen een glimp op van Ahoy, waar de voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival 2020 in volle gang zijn. We vervolgen onze route door de vooroorlogse wijken Carnisse en Tarwewijk, die in het nieuws zijn vanwege rigoureuze vernieuwingsplannen.

Nadat we vandaag zo’n 12 km. gelopen hebben, bereiken we de Maashaven, waar we zo’n 1,5 km. langs de kade lopen en een pauze houden in een café zoals in het eetcafé de Promenade. In de tweede helft van deze wandeling genieten we van de spectaculaire skyline van Rotterdam. De route gaat van de Maashaven naar de Kop van Zuid, langs de Koningshaven, over de Nieuwe Maas via de Erasmusbrug, langs het Erasmus UMC en diverse musea in Museumpark en over de Westersingel naar Rotterdam CS. Rotterdam profileert zich sterk met moderne architectuur en design. Dit kun je een andere keer op je gemak bekijken in o.a. het Architectuur Instituut Rotterdam en het Nieuwe Instituut.

Staat er (net als op de foto uit 1963) nog steeds een door Oslo geschonken kerstboom voor het Stadhuis op de Coolsingel? Zou de kerstverlichting in het centrum dit jaar een verrassend design hebben?

Wil je de route op de kaart zien? Zie hier. De laatste kilometers van het Erasmuspad (Rotterdam CS – Rotterdam Noord) lopen we in april 2020.