U bent hier

Enschede Drienerloo - Oldenzaal

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 27 september, 2015
Afstand: 
24 of 19 km

Deze keer een lange wandeling, We lopen eerst een stuk over een fietssnelweg (F35) langs het spoor richting Hengelo.

We zien een prachtig nieuw ontwikkeld natuurgebied, waar water verder wordt gezuiverd. We lopen dicht langs Hengelo oostwaarts naar Lonneker. Even voor Lonneker is er een charmante uitspanning in de bossen waar we even kunnen rusten. Na daar een pauze gaan we verder via Lonneker richting Oldenzaal. De wandeling voert over wandelpaden met veel bloeiende rododendrons, door bossen, over essen en langs akkers. Het geaccidenteerde landschap zorgt voor prachtige vergezichten.

Al 25 jaar is een klein deel van de wandeling afgesloten en moet er een minder aantrekkelijke omweg worden gemaakt. Jarenlange inspanning van mensen uit de buurt heeft er voor gezorgd dat men voornemens is de Oostermatenstraat weer aan te sluiten op Weerseloseweg. Mocht dit op het moment van de wandeling zijn gerealiseerd dan wordt de wandeling ruim 1 kilometer korter en veel aantrekkelijker.

De wandeling eindigt op station Oldenzaal waar we de trein weer huiswaarts nemen.