U bent hier

Den Haag - Voorschoten

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zaterdag, 6 februari, 2016
Afstand: 
20 km

Provincie:

We starten vanaf station Den Haag Cs en lopen via het Haagse Bos langs Huis ten Bosch door naar het horecapaviljoen. We vervolgen onze route door de prachtige wijk Marlot, waar de openbare ruimte als een geheel met de bebouwing is ontworpen. Dan volgen de lommerrijke villawijken van Wassenaar. We zien een diversiteit aan villa's uit allerlei perioden, en die allerlei smaken vertegenwoordigen. Hedendaagse welgestelden hebben vaak niet veel smaak en dat laten ze uitbundig zien. We zien prachtige landgoederen, bossen en parkachtige tuinen. In Wassenaar gaan we een stukje de Papenlaan op om landgoed de Horsten in te gaan. Een entreekaartje is hiervoor verplicht, gepast geld €1,00 noodzaak i.v.m. kaartjesautomaat.

We maken een prachtige tour door het landgoed en komen langs landgoed Eikenhorst (Woonhuis niet zichtbaar) aan de zijde van Leidschendam er weer uit. Van hier uit gaan we in een vrij rechte lijn naar Ns station Voorschoten.

Onderweg is geen horeca. Ik stel voor in het paviljoen na 2 km koffiepauze te houden.