U bent hier

Den Haag Laan van NOI naar Delft

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 4 juli, 2021
Afstand: 
8, 10 of 15 km

Provincie:

We starten vanaf Den Haag Station Laan van NOI en lopen langs de rivier de Schenk. Via de Loolaan lopen we het Loo in, een langgerekt groenstrook dwars door Voorburg oorspronkelijk bedoeld om een verbinding te leggen tussen paleis Den Bosch en villa Rust en Vreugd in Voorburg. Helaas heeft Den Haag deze gedachte niet erg gerespecteerd en is die nauwelijks in Den Haag herkenbaar.

Deze groenstrook loopt door tot aan de Vliet die we daar aan gekomen volgen tot aan de Spoorlaan. Nu kom je onder het prins Bernhard verkeersknooppunt door, een aparte gewaarwording vier niveaus autobanen die elkaar kruisen. Geen aantrekkelijke picknickplaats maar wel interessant. We gaan door brede groengordels door de Vinex-wijk Ypenburg, een naar mijn mening aantrekkelijke nieuwbouwwijk. Ypenburg was een bekend vliegveld, nog herkenbaar zijn de landingsbanen waar we over lopen en we zien ook de voormalige verkeerstoren, nu in gebruik als bijzonder kantoor.

We vervolgen ons pad geheel in de bebouwde kom door Nootdorp naar de Delftse hout, daar langs de Tweemolentjesvaart naar Delft waar we via de binnenstad naar het station van Delft lopen.

We eindigen op ns station Delft.