U bent hier

Breukelen-Nieuwersluis-Breukelen

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 27 december, 2015
Afstand: 
15 of 9 km

We starten op ns-station Breukelen dat twee kilometer van het dorp ligt. We steken het Amsterdam-Rijnkanaal over en gaan in Breukelen koffie drinken.

Na de koffie gaan we de rivier de Vecht over en komen we langs het prachtige kasteel Gunterstein; inmiddels de derde versie. Het oorspronkelijke kasteel werd rond 1300 gebouwd door Ghisebert Gunter. In 1518 werd het tweede Gunterstein gebouwd om uiteindelijk plaats te maken voor de huidige creatie die uit 1680 dateert. De ontwerper van het huidige Gunterstein was waarschijnlijk de Amsterdamse architect Adriaan Dortsman. Het is gebouwd in een late variant van het Hollands Classicisme, een strakke stijl.

Achter Gunterstein ligt een stil bos en volgt de Proosdijpolder. We lopen over de Scheendijk waar veel watersportrecreatie is. Langs de Vecht wandelend geniet je van de vele fraaie buitenplaatsen. In Nieuwersluis steken we de Vecht weer over om aan de andere kant terug te lopen. Na een rondje om fort Nieuwersluis gaan we langs het Amsterdam-Rijnkanaal de bossen in van natuurgebied Over-Holland. Uiteindelijk komen we weer via het dorp Breukelen weer terug bij het NS station van Breukelen.