U bent hier

Breukelen-Loenen

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 16 augustus, 2020
Afstand: 
10 km, of 7 km

Provincie:

Dit is de derde wandeling in de reeks kortere wandelingen langs de Vecht van Utrecht naar Muiden, er volgen nog drie etappes in het traject Loenen-Nederhorst den Berg-Weesp en Muiden.

We starten vanaf station Breukelen en lopen naar het dorpsplein waar je koffie kunt drinken. Omdat de wandeling alleen naar Loenen te kort zou worden lopen we na de koffiepauze eerst door het landgoed om het in het water gelegen landhuis Gunterstein. We komen daardoor een klein stukje stroomafwaarts weer bij de `Vecht om daarna het traject naar Loenen te starten. Op dit traject zie je de meeste landhuizen zoals Queekhoven, Groenevecht, Over-Holland, Vechtvliet en Sterreschans.

In Nieuwersluis, waar nu een vrouwengevangenis is gevestigd in het voormalige militaire detentiecentrum, steken we de Vecht over om het jaagpad naar Loenen te nemen.

We zien Nieuwerhoek (1625) , we gaan over de zogenaamde Cronenburgherbrug, voornoemd naar het landhuis wat daar in de buurt stond, om langs de landhuizen Vegtlust en Bijdorp Loenen in te gaan. We maken een lusje door het schilderachtige Loenen komen langs Leeuwendijk, Vrederust, langs het voormalige klooster Mater Dei, voorheen en nu weer Beek en Donk, ook gemeentehuis geweest en nu in verbouw. We zien de molen De Hoop en lopen via de Molendijk terug naar Loenen.

We eindigen in het centrum van Loenen aan de Vecht bushalte dorp. In Loenen kun je lunchen en of de bus terug nemen. naar NS station Breukelen ( 6 over het heel) of naar Bijlmer Arena (6 over het heel en 49 over het heel) of de bus naar Hilversum of Weesp.