U bent hier

Brabants Vennenpad 14 (slot): Hilvarenbeek – Tilburg / Recreatie

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 25 september, 2022
Afstand: 
20 km

Provincie:

Uiteindelijk zijn wij steeds naar Brabant gekomen om er te recreëren, net als vele anderen. De provincie telt vele campings/bungalowparken, aantrekkelijke steden en dorpen, prachtige landschappen met vele wandel- en fietspaden en trekt veel bezoekers met attracties als de Efteling en de Tilburgse Kermis. Vandaag gaat onze etappe langs Recreatiepark De Beekse Bergen.

We beginnen en eindigen bijtijds vanwege de overnachters in Hostel Roots in Tilburg, zie etappe 13. We verlaten Hilvarenbeek en wandelen een route door een open Brabants landschap, dat ons deels langs het Wilhelminakanaal voert. Na 6 km. houden we een koffiepauze bij De Gulle Brabander.

We passeren Abdij De Koningshoeven, die sinds 1880 een karakteristieke skyline aan de oostkant van Tilburg vormt. Haar naam dankt zij aan de op dit terrein staande hoeven, die midden 19e eeuw in eigendom van (jawel daar is hij weer) Willem II waren.

Na 17 km. bereiken we de bebouwde kom van Tilburg en houden we een pauze in Café Zomerlust. Vanaf hier is het nog zo’n 2 tot 3 km. naar Tilburg NS.

Met het afronden van het Brabants Vennenpad komt ook een einde aan de 5 jaar waarin ik 46 wandelingen voor Op Hoge Poten heb georganiseerd en geleid. Ik had al eerder 2 provinciewandelingen uitgezet (Utrecht en Noord-Brabant), maar vanaf januari 2018 werd dat structureel door Het Grote Rivierenpad (20 etappes), Coronaproof (7 etappes), Limburg (2 overgenomen etappes), Eurogames Nijmegen (2 etappes) en tenslotte het Brabants Vennenpad (15 etappes). Ik heb dit met veel plezier gedaan en dank jullie hartelijk voor het enthousiasme waarmee jullie meewandelden, ook wanneer het weer tegenzat en wanneer ik de route niet goed kon vinden. Tenslotte bedank ik onze webredacteur Lukas voor zijn eindeloze geduld en precisie wanneer ik hem verzocht om te plaatsen, te puzzelen met doorlinken en te corrigeren……

Ik hoop over enkele jaren weer terug te komen, b.v. door het Limespad en/of het ‘Oudste wandelpad van Nederland’ te gaan organiseren. Nu draag ik echter het stokje over aan Herman, die op zondag 30 oktober a.s. van start gaat met het Westerborkpad https://www.wandelnet.nl/westerborkpad Ik zal graag met hem meewandelen en wens hem veel succes!

Wil je de route op de kaart zien? Kijk voor de etappe van vandaag en voor voor een overzicht zie onze tag 'Brabants Vennenpad'.