U bent hier

Bilthoven-Maartensdijk-Utrecht

Log in voor toegang tot de complete gegevens van deze wandeling.

Alle OHP'ers die op dit moment een betaald abonnement hebben, kunnen inloggen met hun gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

Ben je al geregistreerd (heb je een account) en ingelogd? Dan is mogelijk je abonnement verlopen en hebben we de jaarlijkse bijdrage van 5 euro nog niet ontvangen. Betaal alsjeblieft je bijdrage en probeer het op een later tijdstijp nog een keer.

Ben je nog niet geregistreerd (heb je geen account) en wil je graag met ons meewandelen? Dan kun je je via deze website registreren. Gebruik hiervoor de link nieuw account aanmaken. Mocht je vragen hebben over Op Hoge Poten, neem dan  contact met ons op.

Ben je al geregistreerd, maar heb je nog geen wachtwoord gekozen voor onze website? Log dan eenmalig in met de gegevens / link die je per e-mail hebt gekregen. Daarin wordt je gevraagd om je eigen wachtwoord te kiezen.

Wandeldatum: 
zondag, 25 oktober, 2015
Afstand: 
18 of 10 km

We starten deze wandeling op station Bilthoven. Het is een afwisselende wandeling door bossen, langs akkers en weilanden. We lopen deels de ns-wandeling Bilthoven-Utrecht en deels de Groenekanroute van de ANWB.

Het is bijzonder hoe wij uiteindelijk de stad Utrecht binnenlopen, geheel door groen naderen we het centrum langs verdedigingswerken, door natuurparken en door stadsparken. Zo’n verdedigingswerk waar we langs komen is voormalig Fort Voordorp, dat deel uitmaakte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De linie, aangelegd tussen 1815 en 1885, strekte zich uit van de Zuiderzee in het noorden tot de grote rivieren in het zuiden. Deze linie bestond uit een complex van sluizen, kanalen, kaden en dijken, waarmee in tijd van oorlog een gebied van vijf kilometer breed dertig tot vijftig centimeter onder water kon worden gezet. Forten waren nodig om dit waterstelsel te verdedigen. Fort Voordorp is rond 1870 gebouwd.

We eindigen op ns station Utrecht waar je de trein weer terug kan nemen naar huis of als je met de auto bent gekomen met een directe treinverbinding terug naar Bilthoven. In Utrecht kunnen we voor de liefhebbers nog een café bezoeken.